Hartige taarten, Recepten

Hartige taart groenten met pesto

IMG_20150507_181426

Ingrediënten
Deeg:
200 gram volkorenbloem
100 gram boter
1 ei
1 eetlepel koud water
1 theelepel oregano
1 theelepel kerriepoeder

Vulling:
2 sjalotjes in kleine stukjes
1 teen knoflook in kleine stukjes
1 courgette
Halve aubergine
6 kastanje champignons
1 rode paprika
1 eetlepel pesto (zie recept pesto)
300 gram geraspte kaas
3 eieren
2 eetlepels magere yoghurt
Scheutje soja of melk
Olijfolie of kokosolie
1 theelepel tijm
Zout en peper uit de molen
Lage taartvorm van 28 cm doorsnede ingevet met boter.

Bereiding:
Meng de bloem, boter, ei, water en kruiden goed door elkaar en kneed het
geheel tot een mooi deeg. Maak een bal en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven op 220 graden.
Snij de groenten in blokjes, de champignons in plakjes.
Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak je knoflook en sjalotjes 2 minuten.
Voeg de groenten toe en bak het geheel 5 minuten. Breng op smaak met zout,peper en tijm.
Laat afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed je ingevette bakvorm ermee. Prik er gaatjes in met een vork. Bak het deeg 10 minuten.
Haal de vorm uit de oven en verdeel de pesto over de bodem.
Schep de groenten in de vorm.
Meng in een kom de eieren, yoghurt, soja of melk, en 2/3 van de geraspte kaas.
Giet het mengsel over de taart. Bestrooi met de achtergehouden kaas.
Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.

Lekker met een knapperige salade van Romaine sla.

Enjoy!

IMG_20150507_181838

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like