Cakes / cupcakes, Recepten, Zoetigheden

Haver cranberry cake met kokos

Haver cranberry cake met kokos1
Ik maak deze cake regelmatig, cake taart met rozijnen en kokos, zo staat deze ook wel op het blog.
Deze keer heb ik het recept wat aangepast. De roomboter is gebleven maar ik heb de rozijnen weggelaten en daar voor in de plaats cranberry’s gebruikt. De basterdsuiker is vervangen voor kokosbloesemsuiker en met de helft geminderd. De schenkstroop is vervangen door ahornsiroop. En de volkorenbloem is vervangen voor havermeel. Al met al wat gezonde aanpassingen. En wat is tie lekker! Beide varianten zijn om te smullen!

Ingrediënten:
200 gr havermeel
200 gr roomboter, gesmolten
100 gr cranberries
100 gr kokosbloesemsuiker of bruine basterdsuiker
50 gr geraspte kokos
2 el ahorn siroop
2 eieren
2 tl bakpoeder
Snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix het havermeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en kokos door elkaar in een mengkom.
Voeg de eieren, ahornsiroop, boter en cranberries toe.
Meng alles goed door elkaar.

Beboter een springvorm van 24 cm en schep het beslag in de vorm.
Bak de cake af in 45-55 minuten. Test met een satéprikker of de cake gaar is.
Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Haver cranberry cake met kokos2

Previous Post Next Post

You Might Also Like