Ontbijt, Recepten

Havermout pannenkoekjes met chocoladesaus

Pancakes
In het weekend maak ik regelmatig deze havermout pannenkoekjes met chocoladesaus. Het is een feestelijk gerechtje dat als vullend ontbijt of lunch gegeten kan worden. Je zou het ook als dessert kunnen maken. Maak dan mini pannenkoekjes en stapel er drie op. Strooi er wat poedersuiker overheen voor een extra feestelijke touch.

Ingrediënten voor 6 stuks:
200 gram volkorenmeel
100 gram havermoutvlokken
300 ml (plantaardige) melk
snufje zout
1 tl kaneel

Topping/vulling:
6 aardbeien in plakjes
1 banaan in plakjes
Portie gezonde chocoladesaus

Bereiding:
Meng alle ingrediënten tot een glad mengsel. Voeg steeds beetje bij beetje melk toe, het mengsel moet niet te dun worden.
Verwarm een koekenpan met wat kokosolie. Giet 1 soeplepel vol beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden bruin.

Leg 1 pannenkoek op een bord.
Bestrijk met chocoladesaus.
Beleg met wat banaan en aardbeien.
Leg er een pannenkoek bovenop.
Herhaal bovenstaande.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like