Hoofdgerechten, Recepten, Smeersels / sauzen

Home made tomatensaus

Home MAde tomatensaus3
Tomaten bevatten vele gezonde vitaminen (C, B1, B2, B6) en mineralen (kalium, magnesium, fosfor).
De tomaat bevat een kleurstof, lycopeen, die de menselijke cellen kan beschermen tegen de nadelige invloeden van stikstofdioxiden. Van bijvoorbeeld uitlaatgassen en tabaksrook.

Tomatensaus is de perfecte basis voor vele gerechten. Zoals tomatensoep, pastasaus, macaroni, als saus bij een stukje wit vis etc. Ik maak vaak een flinke hoeveelheid. Zo heb je altijd een lekkere saus in je vriezer en kun je in no-time lekker aan tafel om te genieten.

Ingrediënten:
2 kilo trostomaten
1 grote ui
2 tenen knoflook
flinke bos basilicum
1 eetl. balsamico azijn

Bereiding:
Kook twee liter water. Kerf alle tomaten in aan de onderkant. Je snijd dan een kruis in de schil.
Laat 15 minuten staan. Je kunt nu heel gemakkelijk de schil/vel van de tomaat trekken.
Snijd de tomaten daarna in stukjes.
Home MAde tomatensaus1

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Verarm een koekenpan. Scheut olijfolie in de pan.
Bak de knoflook en ui 5 minuten. Voeg de balsamico toe, laat even blussen, voeg dan de tomaten toe.
Snijd de basilicum in stukjes en voeg toe.
Breng het geheel aan de kook en laat op zacht vuur een half uurtje sudderen.
Haal de pan van het vuur.
Neem een staafmixer en maak er een gladdes saus van.
Verdeel in drie porties. Bewaar in de vriezer.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
Home MAde tomatensaus2

Previous Post Next Post

You Might Also Like