Brood, Recepten

Kaneelbrood

Kaneelbrood9
Ik ben een grote fan van kaneel. De smaak en geur geeft me direct een gevoel van gezelligheid en warmte.
Dit kaneelbrood is makkelijk te maken. En de geur die in huis hangt tijdens het bakken is niet te weerstaan. Heerlijk!

Ingrediënten:

320 gram bloem
1 tl. zout
1 tl. suiker
180 ml. warme melk
1 zakje gist (7 gram)
30 gram gesmolten boter
1 eigeel

Vulling:
50 gram zachte boter
4 tl. suiker
3 tl. kaneel
Evt. handje fijn gehakte noten

Bereiding:
Doe de gist in een mengkom. Daarbij de bloem, suiker, zout, gesmolten boter, eigeel en warme melk.
Meng alles tot een elastisch deeg. Kneed ongeveer 10 minuten goed door.
Kan eventueel ook met een mixer tot het samenkleeft en de laatste minuten met de hand.
Leg het deeg in een schone kom ingesmeerd met wat olijfolie.
Laat het deeg 1 a 2 uur rijzen.

Maak nu de vulling. Meng alle ingrediënten en zet opzij.
Kaneelbrood1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem het deeg en kneed nog 1 minuut door.
Rol het uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 24 x 18 cm.
Smeer de kaneelboter over het deeg (laat 2 tl. over) laat een rand van 2 cm vrij.
Rol het deeg op. Snij (begin een 2 cm van boven) nu de rol in de lengte doormidden.
Maak van de twee strengen een vlecht. Vouw de randen samen.
Leg het brood op een bakpapier beklede bakplaat Smeer de over gebleven kaneelboter over het brood.
Kaneelbrood2 Kaneelbrood3 Kaneelbrood4 Kaneelbrood6 Kaneelbrood7
Kaneelbrood8

Bak in 25 minuten gaar.

Lekker met roomboter en jam.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Kaneelbrood10 Kaneelbrood11 Kaneelbrood12

Previous Post Next Post

You Might Also Like