Hoofdgerechten, Recepten

Kip Curry

IMG_20150601_175729

Ingrediënten
150 gr basmatirijst
150 gram kipfilet in blokjes
1 paprika
handje verse spinazie
halve courgette
1 blikje kokosmelk
1 ui
cm gember
1 teen knoflook
Zout en peper uit de molen
Naanbrood

Kruidenmengsel:
1 stengel citroengras
4 curryblaadjes (gedroogd)
1 laurierblad
1 tl komijnzaadjes
drie peperkorrels

Yoghurt sausje:
200 gram yoghurt
50 gram verse koriander

Bereiding:
Snij de paprika en courgette in blokjes.
Snij de kipfilet in blokjes.
Snipper een ui en hak de knofook in stukjes. Haal de schil van de gember
af en rasp het tot pulp.
Verhit in een pan met dikke bodem een scheutje kokosvet of olijfolie.
Bak het uitje glazig. Voeg de knoflook en gember toe. Bak 3 minuten.
Voeg de paprika en courgette toe. Bak vijf minuten.
Voeg de kokosmelk toe.

Kruidenmengsel
Ik gebruik hiervoor altijd een theezakje die je zelf kunt vullen. Knoop erin.
Zo kun je de kruiden makkelijk terug vinden.

Theezakje

Kneus de citroengras. Voeg samen met de rest van de kruiden in het theezakje en knoop goed dicht.
Voeg toe in de pan. Voeg de kipfilet toe en kook het geheel op laag vuur 30 minuten.

Check of de kipfilet gaar is.
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Verwarm het naanbrood.
Leg wat spinazie op het bord, schep daar de rijst op.
Schep een flinke schep van de saus met kip op het bord, schep er de yoghurt over en leg het naanbrood erbij.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like