Recepten, Snacks

Kip in een krokant jasje

Kip_in_een_krokant_jasje
Kip, ik ben er dol op! Helemaal als er een gefrituurd jasje van panko omheen zit. Delish!
Het is even een werkje maar het resultaat is niet te versmaden zo lekker.

Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om gebakken of gefrituurde etenswaren van een knapperige korst te voorzien.
Panko is er in verschillende variëteiten en wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood op basis van tarwebloem, glucose, gist en plantaardig vet en geeft een krokantere en luchtigere structuur dan gebruikelijk is bij paneermeel dat gebruikt wordt in de westerse keuken.

Ingrediënten:
400 gram kipfilet, in reepjes (2 cm dik)
2 tl. verse oregano, in kleine stukjes
50 gram gerapste kaas
3 eieren, losgeklopt
200 gram panko
200 gram bloem
1 liter zonnebloemolie

Bereiding:
Neem drie diepe borden, vul één met bloem, andere met ei en de laatste met panko.
Voeg bij de panko de oregano en geraspte kaas toe en meng goed door elkaar.

Zet een pan met dikke bodem op het vuur en vul met de zonnebloemolie.
Neem een stukje kip, leg in de bloem, daarna in het ei en als laatste in de panko. Zorg dat het stukje goed bedekt is.
Herhaal tot de kip op is.
Kip_in_een_krokant_jasje2 Kip_in_een_krokant_jasje3

Verwarm de oven op 150 graden, plaats het rek onderin de oven.
Strooi een beetje panko in de pan met olie, begint het direct stevig te borrelen dan is de olie heet genoeg.
Leg 3 a 4 stukjes kip tegelijk in de pan en bak in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Schep in een ovenschaal en plaats in de oven. Zo houd je alle stukjes warm en knapperig.
Ga door tot alles gebakken is.

Lekker met chilisaus.
Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like