Kleine zoetigheden, Recepten

Kokos bollen

Kokosbollen3
Kokos, ben jij er ook zo gek op? Ik in ieder geval wel! Ik gebruik dagelijks kokosrasp in mijn home made muesli. In wok gerechten, toetjes of in taarten.
Ik vond deze kokos bollen op het blog van Uit Pauline’s Keuken. Die moest ik gaan proberen.
Persoonlijk mogen ze iets zoeter, bijvoorbeeld door wat honing toe te voegen. En ze werden bij mij niet zo bruin. Durfde ze niet langer in de oven te laten, bang dat ze te droog zouden worden.
Ze zijn nu lekker smeuïg en erg lekker bij een bakkie thee of als tussendoortje.

Ingrediënten voor 8- 10 st.
3 eiwitten
1 banaan
150 gr kokosrasp
Snufje zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pureer de banaan glad met een staafmixer. Roer de kokos en een snufje zout hier doorheen.
Klop in een vetvrije kom (die maak je schoon met wat citroensap) de eiwitten tot stevige pieken. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden, zonder dat het eiwit eruit loopt.
Spatel de eiwitten nu voorzichtig door het kokosmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Vorm met een kleine ijsschep, ik gebruikte een kleine soeplepel,  zo’n 8 – 10 bollen van het kokosmengsel.
Kokosbollen1
Bak de kokosbollen in 15 -20  minuten goudbruin in de oven.
Je kunt de kokosbollen luchtdicht ongeveer 4 dagen bewaren.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like