Recepten

Kookworkshop Indisch koken | Kookstudio Eemnes

KookstudioEemnes
Afgelopen weekend was het weer zover. Lekker Indisch koken met James Andriese bij Kookstudio Eemnes. Deze fijne plek straalt warmte en geborgenheid uit. Alsof je bij James thuis in de keuken staat. Samen met zijn vrouw Jacqueline geven ze iedereen een warm welkom. Ik kwam voor de tweede keer en kreeg er zelfs drie zoenen bij :-).

Naast het fijne gevoel zijn deze twee lieve mensen echte pro’s. James weet goed hoe hij een groep kan enthousiasmeren om lekker aan het koken te gaan. Zijn uitleg is duidelijk en vooral voor iedereen te begrijpen. Zijn recepten zijn zo uitgeschreven dat een ieder het stap voor stap kan volgen en het ook thuis net zo kan maken.
Dat is super fijn. Je hebt geen extra notitieblok nodig om tijdens de workshop informatie op te schrijven. Je kunt je volledig richten op het koken, de gezelligheid met de andere “chef’s” en er is zelfs tijd voor een lekker drankje.

Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes1 Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes9

Jacqueline zorgt ervoor dat iedereen steeds wel genoeg drinkt. 😉
Ze zorgt ervoor dat iedereen aan de gang kan, wijst je op de materialen die je nodig hebt, ondersteunt James waar nodig. Maar deze dame weet ook alles van de gerechten. Als je haar een vraag stelt over een recept dan geeft ze feilloos antwoord op al je vragen. Ze is echt een aanvulling bij de workshop.  En een echte gezelligerd.

Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes3 Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes6

James verstaat zijn vak. Hij geeft steeds tips om bijvoorbeeld op de meest efficiënte wijze knoflook en ui te snijden. Of hoe je op een “schone” manier je bloemkool ontleed zonder je hele keuken onder de rommel komt te zitten. Dat is fijn!
Tips zijn altijd welkom. Daarnaast houdt deze man van pittig!
Als eerste gaan we aan de slag met de beruchte basis boemboe die de basis geeft voor ieder gerecht. Bij het maken van deze boemboe gaan er maar liefst 12 (dat was het code getal van deze workshop) “gewone” rode pepers  in, daarnaast 12 rawits, dat zijn kleinere rode pepers, veel pittiger ook, een paar scheppen sambal en nog wat andere specerijen in. Zie hier het volledige recept.
Je denkt misschien “waar is al die hitte voor nodig”? Nou, geloof mij, het is heerlijk!
Ondanks alle pit die in de gerechten gebruikt wordt blijft ieder gerecht een eigen smaak houden. En weet James heel goed dat deze boemboe een topper is.
Deze boemboe kun je maanden in de koelkast bewaren. Zorg er dan voor dat het goedje altijd onder de olie staat en je de randjes van de pot, aan de binnenkant, goed schoon houdt. Ik weet zeker dat je bij je volgende wokgerecht eerst een schep van deze boemboe in de pan gooit :-).

Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes7 Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes8

Als alle gerechten zo goed als klaar zijn, wordt er door nog wat andere lieve mensen die James en Jacqueline helpen, schoongemaakt. Die overigens tijdens de workshop ook druk bezig zijn om onze rommel af te wassen en de boel om ons heen schoon houden. Deze keer waren dat de broer en zus van James. Zijn zus, wat een leukerd! Gelachen met deze vrouw.

Alle gerechten worden uitgestald en we kunnen opscheppen. Er is een mooie lange tafel gedekt waar we met zn allen kunnen genieten van de heerlijke gerechten. Tijdens de workshop kun je onbeperkt drankjes nuttigen. Tijdens het koken heb ik het bij water gehouden. Tijdens het diner werd het tijd voor en koud biertje. Na twee keer opscheppen was het voor mij genoeg. Buikje vol.

Het was weer een super gezellige en leerzame workshop. Leuke diverse mensen ontmoet en het eten was weer fantastisch!
Dus mensen, boek die Indische Workshop zo snel je kunt. Het is een AANRADER!
Iedere eerste zaterdag van de maand van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.
James geeft een reminder via Facebook. Volg hier Kookstudio Eemnes.

Kookworkshop Indisch | Kookstudie Eemnes2

Previous Post Next Post

You Might Also Like