Recepten, Smeersels / sauzen

Kruidenboter knoflook basilicum

Kruidenboter_LR
Heb je wel eens zelf kruidenboter gemaakt? Super makkelijk om te doen en zoveel lekkerder dan uit een bakje.
Het fijne is ook nog dat je eindeloos kunt variëren.
Bijvoorbeeld:
• knoflook, peterselie en bieslook
• knoflook en zongedroogde tomaat
Ik koos deze keer voor knoflook en basilicum.

Ingrediënten:
halve teen knoflook
8 blaadjes basilicum
zout en peper uit de molen
150 gram roomboter ongezouten
KRuidenboter3

Bereiding:
Snijd de basilicum in kleine stukjes. Knijp de knoflook uit met een pers of hak in zo klein mogelijke stukjes.
Snijd de boter in kleine blokjes, meng met de basilicum, knoflook en flink wat zout en peper.
Plet nu alles met een vork fijn. Of gebruik een mixer als je die hebt.
Easy! En zo lekker op een broodje, vooral als je dat brood ook nog eens zelf gemaakt hebt.
Zoals brood met zongedroogde tomaat en olijven.

Enjoy!
Kruidenboter2

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like