Brood, Kids, Lunch, Recepten

Kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes
Kwarkbroodjes heb je vast wel eens zien liggen in de supermarkt of bij de bakker.
Meestal zit er dan een wit suiker laagje op. Dat maakt het natuurlijk extra zoet maar ook ongezonder. Kwark broodjes kun je het beste vergelijken met krentenbollen en koffiebroodjes.
Maar ook bananenbrood heeft er wel iets weg van. 

Ingrediënten voor 6 broodjes:

125 gr speltmeel
2 tl bakpoeder
1 ei
125 gr magere bio kwark
75 gr rozijnen
1 rijpe banaan
1 el olijfolie
1 tl vanille essence
Optioneel: 1/2 tl kaneel

Bereiding:
Week de rozijnen ongeveer 10 minuten in wat water.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de speltmeel, bakpoeder, olijfolie, vanille essence en het ei tot een dik beslag.
Laat de rozijnen even uitlekken en voeg toe aan het beslag.
Prak de banaan en voeg toe.
Bekleed je bakplaat met bakpapier.
Schep met een lepel hoopjes op de bakplaat.
Bak de broodjes in 15 –  20 minuten bruin.

Wil je het toch wat zoeter en meer als een koffiebroodje?
Druppel dan 5 minuten voor het einde van de baktijd wat honing over de broodjes.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Kwarkbroodjes

Previous Post Next Post

You Might Also Like