Recepten, Soepen

Linzensoep

Linzensoep2
Linzensoep is een soep gemaakt van linzen. Het wordt veel gegeten in de Arabische, Joodse, Assyrische en Turkse keuken.
Er kunnen zowel kleine, rode linzen gebruikt worden, als de grotere bruine. De bruine zijn wat groter en geven daardoor de linzensoep wat meer karakter.
Ik gebruik de rode linzen vaak om een soep wat meer dikte te geven.

Ingrediënten:
400 gram linzen (2 blikken)
1 cm gember, geschild en fijn geraspt
5 wortelen in kleine stukjes
1 liter groentebouillon (van tablet)
1 grote rode ui, in klein stukjes
2 tenen knoflook, geperst
5 takjes tijm, blaadjes eraf gehaald
1 tl. komijnpoeder
3 laurier blaadjes

Bereiding:
Verwarm een soeppan met wat olijfolie, bak de ui en knoflook op laag vuur 5 minuten.
Voeg de wortelen en de gember toe. Voeg de groentebouillon, komijnpoeder, tijm en laurierblaadjes toe.
Breng het geheel aan de kook, voeg daarna de linzen toe. Kook 30 min goed door.
Desgewenst pureer de soep fijn met een staafmixer.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like