Maaltijdsalades, Recepten

Maaltijdsalade Couscous

IMG_20150530_183213

Couscous heeft van nature geen duidelijke smaak. Jw moet er echt iets mee doen wil het een smakelijk maal worden. Wat ik vaak als basis doe is een lekkere olie met een smaakje gebruiken om de boel op smaak te brengen. Bijvoorbeeld basilicum knoflookolie, chilieolie, of hazelnootolie. Verder kan eigenlijk alles bij couscous. Een perfecte basis dus.

Goed voor 2 a 3 personen

Ingrediënten:
200 gram couscous
1 hand spinazie
Halve komkommer
8 zongedroogde tomaatjes
25 gram pittenmix (bijv. pompoen, zonnebloem, pijnboom)
1 bol buffelmozarella
1 eetlepel knoflookolie
halve rode ui
Zout en peper uit de molen

Dressing:
2 tl pesto
2 eetl. yoghurt

Bereiding:
Kook de couscous volgend de verpakking gaar. Laat afkoelen.
Meng de knoflookolie door de afgekoelde couscous.
Rooster de pitten in een koekenpan bruin.
Was de spinazie en leg dit op een grote schaal. Verdeel daarover de couscous.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in halve maantjes.
Snij de tomaatjes in reepjes.
Verdeel de komkommer en tomaat over de couscous.
Scheur de buffel mozzarella in stukken en verdeel over de schaal.
Meng de pesto met yoghurt en besprenkel over de salade.
Garneer met de pitten mix.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like