Gezonde snacks, Recepten, Zoetigheden

Mango kokos ijs

MAngo_kokos_ijs
Sinds de zon wat meer schijnt vraagt mijn dochter iedere dag om een ijsje. Soms wel drie keer!
Een ijsje is lekker maar je moet niet overdrijven. 😉
Meestal is het een raket ijsje, soms een ijsje bij de Italiaan San Marco in Amersfoort, mar het liefst maak ik het zelf. Dan weet ik precies wat erin zit en zijn het dus gezonde ijsjes die beide kinderen om te smullen vinden! En wij natuurlijk ook.

Ingrediënten:
1 mango in stukjes (ingevroren)
1 banaan in plakjes (ingevroren)
4 eetl kokosyoghurt van Alpro

Bereiding:
Haal de mango en banaan uit de vriezer. Als je een blender gebruikt, zoals ik gedaan heb, dan is het verstandig om het een kwartiertje te laten liggen voordat je gaat blenden.
Mix de mango, banaan en kokosyoghurt in een blender tot een dikke massa.
Mocht je ijs te dun zijn, voeg dan een niet gevroren banaan toe.
Meestal maak ik het ijs al voor het eten, zet het dan nog 20 minuten in de vriezer, wordt het net ietsje dikker van en dan smelt het niet zo snel.

Perfect als je overrijp fruit hebt. Ik kocht van het weekend, op de markt, een overrijpe mango voor 50 cent! Bij thuiskomst direct in stukken gesneden en de vriezer in gedaan.
Het kan overigens ook heel goed met fruit dat je al ingevroren koopt.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like