Hoofdgerechten

Nasi

Nasi
Ik kook bijna niet meer uit pakjes en zakjes. Gewoon weg omdat het veel lekkerder is om verse ingrediënten te gebruiken. Toch maak ik een uitzondering als ik nasi maak.
De kruidenpasta voor nasi goreng van Inproba is gewoon heel erg lekker.
Daarnaast komt het ook door de herinnering van vroeger.
We aten zo ongeveer om de week nasi bij ons thuis. De andere week bami of macaroni. De rest van de dagen Hollandse pot. Wat was ik blij als het huis rook naar de nasi van mijn vader. Helemaal als er satésaus en kip uit de oven bij geserveerd werd. Heerlijk!

Ingrediënten voor 3-4 personen:
200 gram pandan rijst
1 zakje nasi goreng kruiden van Inproba
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
6 grote kastanje champignons
4 grote wortels
1 EL tamari of ketjap
1 rode ui
1 teen knoflook

Bereiding:
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd alle groenten in kleine stukjes.
Snipper de ui. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een wok met wat olijfolie. Bak de ui 3 minuten.
Voeg de groenten en knoflook toe.
Bak het geheel 15 minuten goed door.
Voeg de rijst en de kruidenpasta toe.
Bak nog eens 10 minuten.
Voeg de tamari of ketjap toe en bak nog 2 minuten.

Lekker met kippenbouten, satésaus, cassave kroepoek en atjar tjampoer.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Nasi2

Previous Post Next Post

You Might Also Like