Nagerecht, Ontbijt, Recepten

Ontbijt crumble met appel en blauwe bessen

ontbijt-crumble-met-appel-en-blauwe-bessen2
Een zoete crumble met fruit vind ik nog steeds het allerlekkerste nagerecht ever!
Dat komt vooral door de brosse koek laag met daaronder de zachte appel met kaneel.
Meestal maak ik een grote schaal zodat er nog wat over blijft. Want koude appel crumble bij een lekker bakkie koffie is heerlijk! Als ontbijt kan het ook prima alleen is het dan niet zo gezond.
Daarom deze gezondere variant. Ook lekker als nagerecht.

Ingrediënten voor 4 porties:
4 appels (Elstar, Jonagold)
100 gram blauwe bessen
200 gram havermout
4 eetl kokosolie
1 eetl ahorn siroop
1 tl kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en snijd in stukjes.
Vet 4 ovenschaaltjes in. Verdeel de appels en de blauwe bessen over de 4 schaaltjes.
Smelt de kokosolie in een pannetje tot het gesmolten is.
Voeg de ahornsiroop en kaneel toe. Roer door.
Voeg de havermout toe en roer goed door.
Verdeel over de 4 schaaltjes en zet in de oven.
Bak de crumble in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like