Recepten, Soepen

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep
Ik ben gek op paddenstoelen. Vooral lekker gebakken met een uitje en het liefst met een malse hamburger eronder ;-). Word ik blij van. Deze keer maakte ik er een paddenstoelensoep van.
Lekker met een broodje walnootpesto.

Ingrediënten voor 4 personen:
2 uien
olijfolie
1 bouillonblokje (kippen- of groente-)
½ bosje verse tijm
2 tenen knoflook
600 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
100 ml room
1 tl truffelolie
Zwarte peper en zout

Bereiding:
Pel en halveer de uien, snijd ze in dunne ringen en doe die met 2 eetlepels olijfolie in de pan. Verkruimel het bouillonblokje in de pan, voeg een snufje peper en zout toe, ris de blaadjes tijm af en knijp er met een knoflookpers de knoflook boven uit.

Bak de paddenstoelen kort op hoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paddenstoelen bij de uien, houd 100 g apart om te garneren. Giet er 1 liter kokend water bij, leg het deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de soep en 50 ml room met de staafmixer, breng eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met de rest van de room, de truffelolie en de paddenstoelen. Serveer met geroosterd boerenbrood of zuurdesembrood met walnootpesto.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like