Recepten, Smeersels / sauzen

Paprika salsa van de BBQ

SalsaLR

Het BBQ seizoen is geopend. Het liefst elke dag de vlam erin. En waarom ook niet! Op de BBQ kun je eigenlijk heel erg veelzijdig koken en bakken. Ik maakte vandaag deze paprika salsa van de BBQ.
Een lekkere frisse salsa voor bij vis, mexicaanse maaltijden of lekker als dip.  En erg easy!

Ingrediënten:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine rode ui
1 citroen
15 g basilicum
1 eetl. olijfolie
Zout en peper uit de molen.

Bereiding:
Steek de BBQ aan, liefst een BBQ met kolen.
Leg de paprika’s op de kolen van BBQ en draai regelmatig tot de hele paprika er zwart uitziet.
Doe de paprika’s in een plastic zak, knoop dicht, en laat 15 minuten rusten.
Snijd de ui en basilicum fijn en doe het in een kom. Voeg de olijfolie toe.
Perse citroen uit en over toe.
Haal de paprika’s uit de plastic zak en haal het velletje eraf.
Snijd de paprika in kleine stukjes en voeg toe aan de rest.
Breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like