Zeker eens per week wordt er bij ons een lekkere pan soep gemaakt. Soep geeft gezelligheid en warmte.
En wij zijn er dol op! Deze keer een pastinaak en pompoensoep.
Vergezeld met een lekker vers broodje vind ik dit een top maaltijd!
Ingrediënten:
2 pastinaken
1 patisson pompoen
5 tenen knoflook
2 groentebouillonblokjes
750 ml. water
2 tl. verse oregano in stukjes gehakt
5 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
1 rode ui, in stukjes
Zout en peper uit de molen
Olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaak en de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
Leg op je bakplaat of in een grote braadslede.
Leg er de oregano en tijm bij.
Snijd de kopjes van de tenen knoflook eraf, en leg in een stuk aluminiumfolie.
Leg bij de groenten. Besprenkel ruim met olijfolie en zwarte peper en zout.
Rooster 30 – 45 minuten.
Verwarm een soeppan met wat olijfolie. Bak de ui 3 minuten. Voeg de geroosterde groenten toe.
Haal de teentjes knoflook uit hun schil en voeg toe.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.
Neem een staafmixer en mix de soep tot een glad geheel.
Enjoy!
Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!