Nagerecht, Recepten, Zoetigheden

Pavlova krans

Pavlova_krans
Ik wilde altijd al eens een pavlova maken. Toen ik dit recept voor een pavlova krans van Laura’s Bakery zag, dacht ik direct “Deze ga ik maken voor bij ons Kerstmaal!”.
En lekker dat tie was!
Uiteraard kan deze pavlova altijd. Het is feestelijk en makkelijk te maken.

Ingrediënten voor 6 – 8 personen:
3 eiwitten (100 gram)
150 gram fijne kristalsuiker
1 tl azijn
0,5 el maïzena

Ingrediënten topping:
100 ml slagroom
1 eetlepel vanillesuiker
200 gram mascarpone

Decoratie:
100-150 gram fruit naar keuze

Bereiding:
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop ze schuimig. Voeg het suiker in delen toe, samen met de azijn en maïzena. Klop het schuim stijf.

Schep met een lepel de meringue op een vel bakpapier in de vorm van een krans. Als je het makkelijk vindt, kun je van tevoren een schaaltje met een potlood omtrekken op het bakpapier. Draai het velletje om en je het een goede indicatie voor het maken van de krans.

Bak de pavlova in 1,5 – 2 uur op 100 graden

TOPPING
Maak de mascarpone room door de slagroom met vanillesuiker stijf te kloppen. Roer de mascarpone een beetje los en voeg toe aan de stijve slagroom. Mix op een lage stand tot een egaal mengsel.

Als de schuimkrans is afgekoeld kun je de topping aanbrengen. Maak de kerstkrans pavlova af met rood fruit.

Het schuim van de pavlova kun je al prima van tevoren maken, net als de topping. Overgebleven pavlova bewaar je afgedekt in de koelkast. Het valt reuze mee hoe zacht de meringue wordt door vocht uit de vulling, maar om het zekere voor het onzekere te nemen zou ik hem zo kort mogelijk van tevoren afwerken met de topping.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like