Recepten, Tapas / Bijgerechten

Perfecte aardappels uit de oven

Perfecte_aardappels_uit_de_oven2
Zo nu en dan heb ik erg behoefte aan aardappels uit de oven. Mits ze zacht van binnen, beetje knapperig van buiten en lekker gekruid zijn.
Als je de aardappels eerst kort voorgaard en dan afbakt in de oven dan krijg je heerlijke aardappels die overal lekker bij zijn! Lekker maken dus.

Ingrediënten (voor 3 -4 personen):
750 gram aardappels (bijv. Roseval)
2 tl. paprikapoeder
2 tl. Herbes de Provence (Dille&Kamille)
Zout en peper uit de molen
2 el. olijfolie

Bereiding:
Snijd de aardappels met schil in partjes.
Was de aardappels goed en kook in water 5 minuten.
Verwarm de oven op 220 graden
Droog de aardappels goed af. Leg de aardappels op een bakpapier beklede bakplaat of in een braadslede.
Kruid de aardappels met de paprikapoeder, Herbes de Provence, zout en peper en olijfolie. Mix met je handen goed door elkaar. Leg de aardappel met de schilzijde naar boven op de plaat.
Bak de aardappel in 30 minuten zacht, knapperig en bruin.

Lekker met Belgische mayonaise.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Perfecte_aardappels_uit_de_oven

Previous Post Next Post

You Might Also Like