Brood, Recepten

Pesto brood met zongedroogde tomaat

Pesto_zongedroogdetomaat_brood
Ik vind het steeds leuker om brood te bakken. Zeker nu het eigenlijk iedere keer wel lukt. Voorheen was het rijzen nog wel eens een probleem. Sinds ik iedere keer flink warm water gebruik en echt te tijd neem om de boel te kneden rijst het als een malle!
Deze keer maakte ik een pesto zongedroogd tomaten broodje.

Ingrediënten:
200 gram bloem
200 gram volkorenbloem
7 gram gist (1 zakje)
Snuf zout
2 tl. pesto vers of uit een potje
8 zongedroogde tomaten
200 ml warm water
4 eetl. olijfolie

Bereiding:
Meng de bloem, gist, zout, pesto en zongedroogde tomaten.
Voeg de olijfolie en water toe en kneed het deeg minimaal 10 minuten goed door.
Neem een schone kom, vet in met wat olijfolie, leg het deeg erin afgedekt met plasticfolie en laat minimaal 2 uur rijzen.
Kneed het deeg nog een minuutje goed door en vorm in de desgewenst vorm.
Ik maakte eerst een vlecht, en maakte er toen een ovale vorm van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Dek weer af en laat nog 45 minuten staan.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood in 40 minuten gaar. Klop op de onderkant, klinkt het hol
dan is het broodje klaar.

Enjoy!

Lekker met kruidenboter, of bij de soep.

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Pesto_zongedroogdetomaat_brood2

Previous Post Next Post

You Might Also Like