Als het zo warm is als vandaag, moet het avondmaal snel op tafel staan, lekker fris zijn en het liefst met de hand te eten zijn.
Zo heb ik vanavond deze heerlijke pita met gegrilde kip en rauwe groenten gemaakt.
Goed voor 2 à 3 personen
Ingrediënten:
8 pita’s
2 kipfilets
Bakje Griekse wittekool salade (merk Bieze, te koop bij Jumbo)
1 lente ui
Halve komkommer
8 grote sla bladeren
3 wortels in reepjes geraspt
Tuinkers
Heinz tomaten ketchup
Marinade kip:
3 eetlepels ketjap
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de kip in repen, en meng met de ketjap en zout en peper. Laat minimaal een half uur intrekken.
Snijd de komkommer in plakjes, rasp de wortel in reepjes. Snijd de lenteui in ringetjes.
Was de sla bladeren.
Leg alle groenten in mooi kommetjes en zet op tafel.
Verwarm de grillpan, bak de kip reepjes gaar, zorg dat er een mooie grillstreep op de kip staat. Dat ziet er extra lekker uit.
Bak de pita’s twee minuten in de oven.
Neem een pita, beleg met een blad sla, schijfjes komkommer, reepjes wortel en witte kool.
Leg er de kipfilet, lenteui en tuinkers bovenop. Maak af met wat tomatenketchup.
Enjoy!
Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!