Recepten, Soepen

Pompoensoep met knolselderij

pompoensoep-met-knolselderij
Soep. Ik hou ervan. Altijd lekker. Maar vooral op de wat koudere dagen.
Het verwarmd. Het vult goed en met een zelfgebakken broodje of volledige borrelplank een perfecte maaltijd. Als ik er zeker van wil zijn dat mijn kinderen goed eten dan maak ik een pan soep. Dat gaat er altijd goed in.

Ingrediënten:
1 flespompoen
1 zoete aardappel
1 knolselderij
2 groentebouillon blokjes
2 stukjes verse kurkuma, geschild
2 uien
4 tenen knoflook, geroosterd
2 tl provencaalse kruiden
1 liter water

Bereiding:
Verwarm doven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen, zoete aardappel en knolselderij in stukken en leg in een braadslede of een bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en de provencaalse kruiden.
Roer goed door.
Pel de knoflook tenen en leg in een stuk aluminiumfolie en vouw dicht.
Leg bij de groenten.
Bak de groenten 45 minuten in de oven.

Snijd de uien in stukken. Verwarm een soeppan met wat olijfolie en bak de uien glazig.
Voeg de groenten, water en bouillonblokjes toe.
Rasp de kurkuma en voeg toe.
Breng aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg eventueel nog wat water toe. Breng op smaak met zout en peper.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like