Recepten, Tapas / Bijgerechten

Portobello met linzen

Portobello_met_linzen2
Ik hou erg van paddestoelen. In plakjes bakken met een uitje en dan op een geroosterd broodje,
bovenop een flinke hamburger, in de risotto, etc. Ik vind het altijd heerlijk!
Deze keer maakt ik gevulde portobello. Heerlijk!

Ingrediënten voor 2 stuks:
2 grote portobello’s
1 kleine ui
6 zongedroogde tomaatjes
100 gram rode linzen
Olijfolie
Peper en zout
Gran pardano

Bereiding:
Kook de linzen volgens de verpakking gaar. Ik heb altijd gedroogde rode linzen in huis.
Deze gedroogde rode linzen variant is heel prettig omdat de boontjes klein zijn.
Daardoor zijn ze snel gaar en hoef je ze niet eerst een nachtje te weken.
Ook heel fijn om een handje in de soep te doen voor extra dikte, bite en vitaminen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het steeltje uit de portobello. Gooi deze niet weg maar snij in kleine stukjes.
Bestrijk de portobello’s met olijfolie. Leg de portobello’s met de open kant boven in een ovenschaaltje en bak 10 minuten.
Snijd de ui en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
Verwarm een pan met wat olijfolie en bak de ui en portobello steeltjes in 5 minuten zacht.
Voeg de linzen en de zongedroogde tomaatjes toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in de portobello’s en rasp er wat Gran Pardano over.
Bak de portobello’s nog 15 minuten in de oven.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
Portobello_met_linzen1

Previous Post Next Post

You Might Also Like