Kids, Lunch, Ontbijt, Recepten

Power pancakes

Power_Pancakes1
In het weekend bak ik regelmatig pannenkoeken. Ik vind het fijn als de pannenkoeken vullen doordat er goede vezels en gezonde toevoegingen in zitten.
Je kunt heel makkelijk ingrediënten toevoegen aan een basis pannenkoeken beslag. Denk aan zaden als zonnebloempitten, hennepzaad, lijnzaad en chipzaad, fruit als banaan, gedroogd fruit als abrikozen, dadels en vijgen. Je kunt dit er grof in doen maar ook heel goed erst in een keukenmachine fijn malen en daarna toevoegen aan je beslag. Zo merk je er weinig van maar voegt het enorm veel extra smaak en gezonde vitaminen en mineralen toe aan je pannenkoeken.
Ook fijn dat je kids er niks van merken ;-).

Ingrediënten:
300 gr speltmeel
600 ml amandelmelk
2 bananen
2 tl bakpoeder
2 eiwitten (opgeklopt)
2 eidooiers
1 el hennepzaad
1 el gebroken lijnzaad
1 tl kaneel
2 tl kokosbloesemsuiker

Bereiding:
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een schone kom.
Klop het meel, bakpoeder, eidooiers en amandelmelk tot een glad beslag.
Voeg hennepzaad, lijnzaad en kaneel toe. Meng goed door.
Schep nu voorzichtig de eiwitten erdoor.

Verwarm een koekenpan met kokosolie of roomboter en schep twee scheppen in de pan. Bak de pannenkoeken aan twee zijden bruin.

Lekker met vers fruit, jam, appelstroop of poedersuiker.
Kids zijn er ook gek op!

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Power_Pancakes2

Previous Post Next Post

You Might Also Like