Hartige taarten, Recepten

Quiche Lorraine

QuicheLorraine2
Quiche Lorraine vind ik een heerlijke quiche die het altijd goed doet op feestje.
Simpele taart met veel smaak.
Het officiële recept is alleen erg vet door de room die erin moet.
Dan moet anders kunnen. Ik heb de room vervangen door sojamelk en yoghurt.
En het resultaat……super lekker!

Ingrediënten Quiche Lorraine (10-12 punten):
Vulling
125 gram bacon reepjes
4 eieren
150 ml sojamelk
250 ml yoghurt
2 eetl. paneermeel
120 gram gruyère (kaas) geraspt
Zout en peper uit de molen

Bodem:
200 gram volkorenmeel
100 gram boter
1 ei
Snufje zout
Beetje koud water

Bodem
Vet een lage taartvorm in van 28 cm.
Meng in een kom de meel met het ei en zout. Voeg er blokjes boter aan toe en een scheutje koud water
en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.
Je kunt de deeg eerst laten rusten in de koelkast en dan uitrollen tot een grote lap.
Ik doe dat nooit, ik vul de vorm direct met stukjes deeg en duw het geheel goed aan. Werkt ook prima.
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
QuicheLorraine6
QuicheLorraine5

Vulling
Verhit een pan en bak de bacon reepjes bruin in cq. 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breek de eieren in een kom. Klopt ze los met de sojamelk en yoghurt.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de paneermeel in een kommetje en voeg 20 gram van de gruyère toe.
De rest van de kaas kan bij het ei, soja, yoghurt mengsel.

Bak de bodem van de taart 10 minuten. Haal uit de oven.
Strooi het paneermeel met kaas op de bodem.
Verdeel de bacon er overheen.
Vul de taart nu met het yoghurtmengsel.
QuicheLorraine4 QuicheLorraine3

Bak de taart in 40 minuten bruin een gaar.
Lekker met een tomaten paprika salsa.

Enjoy!
QuicheLorraine

Previous Post Next Post

You Might Also Like