Hoofdgerechten, Recepten

Turks brood pizza

Turksbroodpizza Turksbroodpizza2
Van het weekend was het feest bij ons in huis. We aten onder andere appeltaart en brownies met cheesecake topping.
Ook had ik een lekkere soep gemaakt van koolrabi en courgette. Daar aten we turks brood bij.
Ik had een flink stuk over, en weggooien is natuurlijk zonde. Ik maakte deze pizza’s ermee. Easy, snel en lekker!

Ingrediënten:
Turks brood
150 ml passata (tomatensaus)
1 eetl. pesto
1 paprika
halve aubergine
1 peen of drie wortels
1 rode ui
10 plakken salami
handje rucola (optioneel)
1 bol buffelmozzarella in repen.
100 gram geraspte kaas
Groenten
Turksbrood
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij het Turks brood in de lengte doormidden. Meng de passata met de pesto en besmeer het brood ermee.
Snijd de ui, wortel en aubergine in dunne plakjes of gebruik een mandoline. De paprika in reepjes.
Leg op één helft vijf plakken salami. Verdeel vervolgens over beide helften de aubergine, wortel, paprika en ui.
Verdeel de geraspte kaas over het deel waar de salami al op zit. Leg op het andere deel de overgebleven salami.
Bak de pizza’s in 15 minuten bruin en gaar.
Verdeel over de helft zonder kaas de mozzarella en rucola.

Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply