Lunch, Ontbijt, Recepten

Rogge pannenkoekjes

Rogge pannekoekjes
Roggemeel is grijs van kleur en wordt onder meer gebruikt voor het bakken van roggebrood, knäckebröd, pepernoten, voor de bereiding van ontbijtkoek en voor bloedworst. Roggemeel bevat minder gluten dan tarwemeel, waardoor het minder goed rijst. Door de aanwezigheid van pentosanenis er echter wel goed brood van te bakken. (Wikipedia)

Laatst kocht ik een pak roggemeel in een steekwinkel in Elburg. In de eerste instantie om een roggebrood van te bakken. Dat is er nog niet van gekomen en dat pak staat er maar. Je kent het wel.
De kinderen wilde graag pannenkoeken vanmiddag en zag toen dat pak roggemeel weer staan.
Perfect! Ik had nog nooit pannenkoeken gebakken met roggemeel, maar ik moet zeggen dat het een prachtig beslag is geworden en heerlijke pannenkoeken!

Ingrediënten:
300 gram roggemeel
600 ml amandelmelk
2 eieren
Snuf kaneel
Boter of kokosolie om mee te bakken

Bereiding:
Klop de eieren los met de amandelmelk en voeg steeds een beetje roggemeel toe,
tot je een glad belang hebt.
Verwarm een koekenpan met wat boter of kokosolie en schep 1 soeplepel met beslag in de pan
en bak de pannekoek aan beide zijden bruin.
Ik kon met deze hoeveelheid 10 kleine (15 cm) pannenkoeken bakken.

Lekker met fruit, stroop, poedersuiker, jam of ahornsiroop.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like