Kleine zoetigheden, Recepten, Zoetigheden

Schuimkransjes

Schuimkransjes1
Tijdens de feestdagen vind je altijd schuimkransjes in de winkels.
Persoonlijk vind ik deze niet te eten. Veel te hard en chemisch van smaak.
Je maakt ze in een handomdraai zelf en ze smaken vele malen lekkerder dan de fabrieksvariant.
Gewoon eens proberen.

Ingrediënten:
4 eiwitten
100 gram kokosbloesemsuiker
100 gram poedersuiker
10 gram maizena
Blauwe kleurstof (optioneel)
Spikkels
Spuitzak

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 graden
Klop de eiwitten samen met de kokosbloesemsuiker tot stijve pieken.
Voeg de maizena en poedersuiker toe. Roer voorzichtig doorelkaar.
Voeg nu de kleurstof toe.

Vul een spuitzak met het mengsel en spuit rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Strooi er spikkels overheen.

Bak in 1 – anderhalf uur gaar met toch wat chewy stukjes.
Check na een uur of ze los van de bakplaat komen zonder nog te plakken.
Zo ja, dan zijn ze klaar en anders nog even wat langer bakken.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Schuimkransjes3Schuimkransjes2

Previous Post Next Post

You Might Also Like