Brood, Recepten

Sesam vlechtbrood

Vlechtbrood_sesam2
Ik maak graag zelf brood. Het is eigenlijk vrij simpel. Gebruik goed warm water zodat de gist lekker zijn werk kan gaan doen. En neem echt de tijd om te kneden. Zo krijg je een lekker luchtig brood.
Het geeft mij altijd een lekker gevoel dat je eigenhandig een brood gebakken hebt.
Probeer eens een andere vorm dan rond of ovaal. Ik maakte deze keer een sesam vlechtbrood.
En zeg nou zelf, best feestelijk toch?

Ingrediënten:
225 gram bloem
1 tl. zout
1 tl. suiker
7 gram gist (1 zakje)
175 ml warm water
2 el. olijfolie
75 gram sesamzaadjes

Topping
1 eidooier
30 gram sesamzaadjes

Bereiding:
Meng de bloem, gist, zout, suiker en sesamzaad in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet het water en de olijfolie in het midden. Roer totdat er een bal ontstaat. Neem het deeg uit de kom en kneed nog zeker 10 minuten goed door totdat er een mooi elastisch deeg ontstaat.
Maak een bal van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen.
Of  totdat het in formaat is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kneed het deeg nog twee minuten goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in drieën en maak er strengen van.
Plak de drie strengen aan de bovenkant vast en maak er een vlecht van.
Leg op de bakplaat en laat afgedekt met plasticfolie nog 45 minuten rijzen.

Smeer het brood in met eigeel en verdeel er de sesamzaadjes overheen.
Bak het brood in 30 minuten bruin. Klop op de onderkant van het brood, klinkt het hol
dan is het brood gaar.

Lekker met roomboter
Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Vlechtbrood_sesam Vlechtbrood_sesam5

Previous Post Next Post

You Might Also Like