Hoofdgerechten, Recepten

Snelle pizza

Snelle Pizza
Het is weer vrijdag! Het beloofd een fijn weekend wat betreft het weer te worden. Het begin is al goed! Begin het weekend met deze snelle pizza. Zo gepiept en super lekker. Je kunt kant-en-klare tomatensaus gebruiken, maar in dit recept gebruikte ik een verse variant. Zoveel lekkerder en écht zo gemaakt.
Ik maakte deze snelle pizza met turksbrood, het kan ook heel goed met ander brood dat je bijvoorbeeld nog moet afbakken, zoals een ciabatta of een stokbrood.

Ingrediënten:
Tomatensaus:
1 ui
1 teen knoflook
1 grote tomaat
1 wortel.
Bosje basilicum

Topping:
1 turks brood
1 rode ui
1 grote tomaat
halve courgette
Handje gemengde sla
1 bol buffelmozzarella
Peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het maken van de saus. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook 3 minuten aan. Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe.
Snijd de basilicum in stukjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 5 minuten. Om een gladde saus te krijgen mix je het geheel even met een staafmixer.

Snijd de courgette,tomaat en wortel in dunne plakjes.
Neem het brood en snijd doormidden zodat je twee ronde plakken krijgt. Besmeer rijkelijk met de tomatensaus.
Verdeel over de twee broden de courgette, tomaat en wortel.
Bak 15 minuten in de oven, nu zijn de randen lekker knapperig en van binnen nog steeds lekker zacht.
Verdeel er wat sla over. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pizza’s. Breng op smaak met peper en evt. zout.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
SnellePizza2

Previous Post Next Post

You Might Also Like