Hoofdgerechten, Recepten

Spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes
Afgelopen zaterdag had ik er zin in spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes.
Het is een makkelijk maaltje om te maken en het is zo klaar. Extra fijn na een dagje van zaterdagse romslomp. Maken dus!

Ingrediënten voor 2 personen:

Saus:
150 gram spaghetti
1 rode paprika
4 wortels
6 grote kastanje champignons
2 blikjes gepelde tomaten
bosje verse basilicum
1 ui, in kleine stukjes
1 teen knoflook, in kleine stukjes

Gehaktballetjes:
300 gram rundergehakt
1 ei
1 eet. paneermeel
zout en peper uit de molen
1 eetl. verse basiclicum, in  kleine stukjes
1 sjalotje in kleine stukjes

Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en kneed goed door.
Rol er balletjes van ter grote van een flinke walnoot.
Bak de balletjes bruin in een beetje olijfolie en/of boter.

Zet een pan water op voor de spaghetti.

Snijd alle groenten in kleine stukjes.
Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie 3 minuten zacht.
Voeg de groenten toe. Bak nog 3 minuten.
Open de blikken tomaten en voeg toe. Laat de saus 30 minuten zachtjes koken totdat de
groenten zacht geworden zijn. Voeg de gehaktballetjes toe. En verwarm nog even mee.
Voeg de basilicum toe.

Kook de spaghetti 8 minuten. Giet af en verdeel over twee borden.
Schep er lekker veel saus over heen.
Rasp er eventueel wat kaar over.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Spaghetti met gehaktballetjes

Previous Post Next Post

You Might Also Like