Koekjes, Recepten, Zoetigheden

Speculaasjes

Speculaasjes
Speculaasjes worden extra onder de aandacht gebracht als de Sinterklaastijd aanbreekt.
Voor mij geldt dat niet zo. Ik eet heel het jaar door wel eens een speculaasje. Heerlijk.
Deze kruidige koekjes doen het goed bij een kopje koffie of thee.
Bij het maken van deze koekjes had ik een klein hulpje in de keuken ;-).

Ingrediënten:
250 g bloem
2 tl bakpoeder
125 g donkerbruine basterdsuiker
1½ el speculaaskruiden
175 g roomboter (in kleine blokjes)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten tot een stevig samenhangend deeg dat niet plakt.
Plakt het wel voeg wat bloem toe, te droog wat water.
Laat het deeg minimaal een uur rusten zodat de smaken goed kunnen mengen.
Ik heb het deeg de avond ervoor gemaakt. Haal het dag een half uur van te voren uit de koelkast, anders ie het te hard om uit te rollen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Neem een stuk deeg en rol uit tot een lap van 2 mm dik. Steek nu met koekvormpjes er koekjes uit en leg op een bakpapier beklede bakplaat. Ga door tot het deeg op is.
Bak de koekjes in 12-15 minuten bruin en gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Speculaasjes Speculaasjes Speculaasjes

Previous Post Next Post

You Might Also Like