Ontbijt, Recepten

Spinazie pannenkoekjes

Spinazie Pannenkoekjes
Ik ontbijt erg graag met pannenkoeken. Niet alleen omdat het voelt alsof je jarig bent en er een heerlijk ontbijtje voor je gemaakt is. Ook omdat je in het beslag zoveel toe kunt voegen waardoor je pannenkoek super gezond is, goed vult en ook door kinderen erg lekker gevonden wordt.  Dat vind ik dan ook weer erg belangrijk. Ondanks de groene kleur aten zijn kids er beide 3. 🙂

Ingrediënten:
200 gram havermeel
400 ml amandelmelk
50 gram spinazie
2 eetl lijnzaad
Kokosolie
ahornsiroop
Verschillende soorten fruit in stukjes

Bereiding:
Mix de havermeel, amandelmelk, spinazie en lijnzaad in een blender tot een glad beslag.
Heb je een koffiemolen? Daarmee kun je heel gemakkelijk zeg meel maken. Met havervlokken, amandelen, noem maar op. Echt het proberen waard. Het scheelt enorm in aanschaf van al deze meel soorten.
Schep wat kokosolie in een koekenpan en schep een lepel beslag in de pan.
Wacht met keren totdat de bovenkant er al wat droog uit begint te zien.

Garneer met het fruit en een flinke scheut ahornsiroop.
Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Geïnspireerd door The Green Happiness

Previous Post Next Post

You Might Also Like