Hoofdgerechten, Recepten

Spinazie-panpizza met gehaktballetjes en venkel

Spinazie-panpizza
Ik zag deze spinazie-panpizza in de Allerhande van maart staan en ging die avond direct aan de gang. Lekker, vrij eenvoudig en weer eens wat anders.
En die venkel tomatensaus….dat is een blijvertje!

Ingrediënten:
5 el olijfolie
2 venkelknollen
400 g tomatenblokjes (1 blik)
200 g babyspinazie (zak 100 g)
225 g zelfrijzend bakmeel
150 ml milde yoghurt (AH Biologisch)
1½ tl zout
2 snufjes bloem om te bestuiven
150 g milde yoghurt (AH Biologisch)
1 teen knoflook
1 tl. kerriepoeder

Gehaktballetjes
250 gr. rundergehakt
1 rode ui
2 eetl. ketjap
halve teen knoflook
1 ei

Bereiding:
Snijd de ui in kleine blokjes en meng samen met het ei en de ketjap door  het gehakt. Meng stevig door en maar daar gehaktballetjes van.
Bak de gehaktballetjes gaar in wat olijfolie. Zet even apart.

Snijd ondertussen de helft van de spinazie fijn. Meng met het meel, 150 ml yoghurt en het zout en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 gelijke porties en rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een pizzabodem van Ø 18 cm.

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Houd het groen apart. Halveer de knollen en snijd in dunne plakken.
Bak de venkel in wat olijfolie een wok. Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe.
Voeg na 5 minuten de gehaktballetjes toe.

Verhit 2 koekenpannen met in elk 1 el olie en bak 2 pizzabodems in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de pizzabodems. Houd de pizzabodems warm op een bord onder aluminiumfolie.

Meng de rest van de yoghurt met de kerriepoeder.

Verdeel de panpizza’s over de borden, schep er het gehakt-venkelmengsel op en besprenkel met de kerrieyoghurt.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Recept deels uit de Allerhande.

Previous Post Next Post

You Might Also Like