Recepten, Snacks

Spinazie, tomaat en feta spiraal

Spinazie_feta_tomaten_spiraal6
Afgelopen weekend had ik een verjaardag van een vriendin. Ik had beloofd om iets lekkers te maken. Iets voor bij de borrel.
Bladerdeeg blijft daarbij toch altijd een fijn product. De basis is dan al goed.
Bladerdeeg kun je op talloze wijze gebruiken om te vullen. Zoet en hartig kan beide heel goed. Ik koos er voor om deze spinazie, tomaat en feta spiraal te maken. Super lekker!

Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg van Tante Fanny
halve teen knoflook
100 gram verse spinazie
50 gram tomaten tapenade (vers, liefst van Italiaanse winkel o.i.d.)
100 gram Griekse feta

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de bladerdeeg plak uit.
Mix de spinazie samen met de knoflook fijn in een keukenmachine.
Verdeel dit over het deeg.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal1

Verdeel de tomaten tapenade over het deeg.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal2

Verkruimel de feta en verdeel over het deeg.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal3

Rol de plak in de lengte op.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal4
Snijd in plakjes en leg op een bakpapier beklede bakplaat.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal5
Bak de rondjes bruin en gaar  in ongeveer 15-25 minuten.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Wil je ook zo’n handig afkoelrekje? Zie hier.
Spinazie_feta_tomaten_spiraal7

Previous Post Next Post

You Might Also Like