Afgelopen weekend had ik een verjaardag van een vriendin. Ik had beloofd om iets lekkers te maken. Iets voor bij de borrel.
Bladerdeeg blijft daarbij toch altijd een fijn product. De basis is dan al goed.
Bladerdeeg kun je op talloze wijze gebruiken om te vullen. Zoet en hartig kan beide heel goed. Ik koos er voor om deze spinazie, tomaat en feta spiraal te maken. Super lekker!
Ingrediënten:
1 rol bladerdeeg van Tante Fanny
halve teen knoflook
100 gram verse spinazie
50 gram tomaten tapenade (vers, liefst van Italiaanse winkel o.i.d.)
100 gram Griekse feta
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de bladerdeeg plak uit.
Mix de spinazie samen met de knoflook fijn in een keukenmachine.
Verdeel dit over het deeg.
Verdeel de tomaten tapenade over het deeg.
Verkruimel de feta en verdeel over het deeg.
Rol de plak in de lengte op.
Snijd in plakjes en leg op een bakpapier beklede bakplaat.
Bak de rondjes bruin en gaar in ongeveer 15-25 minuten.
Enjoy!
Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Wil je ook zo’n handig afkoelrekje? Zie hier.