Ik ben gek op springrolls. De bekende gefrituurde variant, die ik vooral wel eens eet als ik op de markt ben en langs een loempia kraam loop, is heerlijk.
Deze variant is een stuk gezonder. Kies knapperig groenten, dat maakt de beleving extra lekker.
Je kunt het als lunchgerecht eten of bij je hoofdgerecht met bijvoorbeeld een noedelsoep.
2 personen
Ingrediënten:
8 springrolls (toko)
1 bosui
6 surimi sticks
10 cm komkommer
halve avocado
3 eetl. yoghurt
paar druppeltjes sesamolie
Bereiding:
Snijd de bosui in ringen, de komkommer en surimi in dunne reepjes en de avocado in plakjes.
Schep de yoghurt in een kommetje en druppel er wat sesamolie in.
Serveer elk ingrediënt in een apart kommetje. Zo kun je aan tafel je eigen springroll vullen.
Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!