Recepten, Soepen

Spruitjes koolraap soep

Spruitjes_koolraap_soep2
Spruitjes, dit kleine knolletje wordt door veel mensen niet zo gewaardeerd.
Veelal komt dat omdat je het van vroeger kent. Toen werd het knolletje te lang gekookt en met nootmuskaat bestoven. Naar mijn idee niet echt smakelijk.
Als je de spruitjes 5 minuten kookt en dan nog eens 10 minuten met een uitje en spekjes wokt dan wordt het al veel smakelijker!
Deze keer maakte ik er samen met een koolraap en zoete aardappel, soep van. Lekker joh! Ik had geen spekjes in huis, maar ik weet eigenlijk zeker dat als je die er nog door doet het nog lekker is.

Ingrediënten:
1 koolraap
300 gram spruitjes (liefst kleintjes)
1 zoete aardappel ca. 450 gram
1 liter groente bouillon
5 tenen knoflook
1 rode ui
Verse tijm (5 takjes)
2 tl. kerriepoeder
2 tl. paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie

Bereiding:
Verwarm de ven voor op 200 graden.
Schil de koolraap en zoete aardappel en snijd in stukken. Leg op een bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal.
Was de spruitjes goed. Haal de kontjes van de spruitjes af en leg bij de koolraap en zoete aardappel.
Rits de blaadjes van de tijm er strooi over de groenten.
Voeg de droge kruiden en de olijfolie toe aan de groenten en meng alles goed door.
Snijd de knoflook tenen in tweeën en leg in een stuk aluminiumfolie. Vouw dicht en leg bij de groenten.
Spruitjes_koolraap_soep
Rooster de groenten 45 minuten bruinen gaar.
Snijd een ui in stukjes en bak in een soeppan met een beetje olijfolie 3 minuten aan.
Voeg de groenten toe.
Bak 2 minuten mee.
Voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook.
Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.

Tip: bak spekjes uit en voeg flink wat door de soep.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Spruitjes_koolraap_soep3

Previous Post Next Post

You Might Also Like