Hoofdgerechten, Recepten, Snacks

Stromboli met kip

Stromboli_met_kip4
Een stromboli is een Italiaans brood gevuld met lekkers. Je kunt er van alles in doen.
Het wordt gemaakt van pizzadeeg. Ik gebruikte kant-en-klaar deeg voor het gemak van de door-de-weekse keuken. Zelf maken is natuurlijk nog lekkerder. Deze variant is desalniettemin heerlijk!

Ingrediënten:
Pizzadeeg (kant-en-klaar) met tomatensaus
2 kippenbouten
1 courgette
1 rode ui
1 teen knoflook
6 kastanje champignons
Gran Pardano
Paar blaadjes basilicum

Bereiding:
Kook de kippenbouten 45-60 minuten gaar zodat het vlees van her bot valt.
Als je kip afgekoeld is pluk je het vlees eraf. Tip: bewaar het kookwater van de kip want dat is nu een perfecte babi voor bijvoorbeeld soep of een pastasaus.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit en leg op een bakplaat. Bestrijk met de tomatensaus.
Snij het deeg in (zie foto).
Stromboli_met_kip

Snijd de ui en knoflook in stukjes, de champignons in plakjes. Bak de ui, noflook en champignon in een laagje olijfolie lekker bruin.
Snijd de courgette in dunne plakjes. Leg in het midden van het deeg.
Leg de kip bovenop de courgette. Leg daar bovenop het ui mengsel.
Leg er wat blaadjes basilicum op.
Rasp er wat Gran Pardano (parmezaanse kaas) overheen.
Vouw de repen dicht tot je een langwerpig pakketje hebt.
Stromboli_met_kip2 Stromboli_met_kip3

Bak de stromboli af in 25-4 minuten. Leg goed op dat het deeg niet te hard wordt.
Het is pizzadeeg, dat wordt snel droog.

Lekker met een salade erbij.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Stromboli_met_kip5

Previous Post Next Post

You Might Also Like