Recepten, Taarten, Zoetigheden

Strawberry cheesecake

Strawberry cheesecake1
Ik probeer graag verschillende taarten. Vaak zijn de recepten die je online ziet al gauw voor 12 stukken. Dat vind ik wat veel. Als ik zin in taart heb wil ik daar geen week mee blijven zitten. Daarom kocht ik laatst een springvorm van 17 cm bij Dille & Kamille.
Super handig, zo bak je een klein taartje voor 4 grote stukken of 6 normale stukjes.
Heb je deze vorm (nog) niet, gebruik dan een springvorm van 24 cm en verdubbel de ingrediënten.

Op de markt zag ik een kratje aardbeien. Die kon ik niet laten liggen. Aardbeien geven mij altijd het gevoel van de zomer. En die is in aantocht!
Voor nu eerst deze heerlijke strawberry cheesecake.
De bodem is van stroopwafel kruimels die je voor €0,75 cent op de markt kunt scoren.
Heel erg lekker in combinatie met aardbeien en het frisse van de yoghurt en roomkaas.

Ingrediënten:
100 g stroopwafel kruimels
50 g kokoslolie (of boter)
100 g kokosbloesemsuiker
200 g roomkaas (monchou)
100 g magere yoghurt
2 eieren
150 g aardbeien

Bereiding:
Maal de stroopwafel kruimels fijn in een mixer.
Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg de kruimels toe.

Bekleed de vorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie of boter.
Bekleed de bodem van de vorm met de stroopwafel kruimel. Druk goed aan met de bolle kant van en lepel.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de roomkaas met de yoghurt, kokosbloesemsuiker en de eieren tot een (bijna) gladde massa. Heb je nog wat klontjes? Geeft niks, zie je na het bakken niks meer van.
Mix 100 g van de aardbeien fijn in een mixer. Voeg toe aan het yoghurt-ei mengsel.
Vul je vorm.
Vak de taart 35 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur naar 100 graden en laat nog 10 minuten staan. De taart is goed als de buitenranden bruin zien en iets naar binnen komen.
Als je op de taart druk veert deze iets terug.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Strawberry cheesecake2

aardbeien

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like