Recepten, Soepen

Tomatensoep met pompoen en spitskool

tomatensoep-met-pompoen-en-spitskool

Struik is een familiebedrijf dat staat voor de lekkerste soepen, sauzen en maaltijden, zoals je het thuis ook zou maken. Al sinds 1950. Ik gebruik nooit een basis product als ik soep maak.
Met verse groenten en bouillon maak je de lekkerste soepen.
Ik ging daarom deze uitdaging graag aan om met een pot Struik krachtbouillon voor tomatensoep een eigen soep te maken.

Ingrediënten:
1 pot Struik krachtbouillon voor tomatensoep
1 flespompoen
1 spitskool
1 grote ui
Peper en zout
1 tl provencaalse kruiden
Salami worst

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in stukken en leg op een bakplaat.
Rooster de pompoen 40 minuten in de oven.

Snijd de salami in plakjes en dan de plakjes in vieren.
Bak de salami in een droge koekenpan 5 minuten bruin.

Snijd de ui en spitskool in kleine stukjes.
Bak de ui in wat olie tot deze zacht wordt.
Voeg de spitskool toe en bak 5 minuten mee.
Voeg de  Struik krachtbouillon voor tomatensoep toe met daarbij 3 keer een pot water.
Voeg de pompoen en de provencaalse kruiden toe.
Laat de soep koken.
Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.

Serveer met de stukjes salami.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.
tomatensoep-met-pompoen-en-spitskool5 tomatensoep-met-pompoen-en-spitskool4

Previous Post Next Post

You Might Also Like