Hoofdgerechten, Recepten

Vega Curry

Vega curry2
Het was weer eens tijd voor een lekkere curry. Een curry kenmerkt zich meestal door de smaken van gember, kokosmelk en koriander. Met daarbij vaak kip, rundvlees, vis, ook wel aardappel of pompoen. Deze curry is net even anders. Ik gebruikte kidneybonen en courgette.

Ingrediënten:
Kruidenpasta:
1 stengel citroengras
Rasp van 1 limoen
1/2 rode peper
2 cm verse gember
1 sjalot
7 g verse koriander

150 ml kokosmelk
150 gram zilvervliesrijst
100 ml water
1 groentebouillonblokje
1 courgette
1 blikje kidneybonen

Optioneel:
Komkommer
Naanbrood knoflook koriander

Bereiding:
Mix alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een keukenmachine tot een fijne pasta.
Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak 5 minuten.
Voeg de rijst toe en bak een minuutje mee.
Voeg de kokosmelk, water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook, kook 15 minuten tot de rijst gaar is. Voeg wat water toe als het geheel te droog wordt.
Snijd de courgette in kleine stukjes.
Voeg, als de rijst gaar is, de courgette en kidneybonen toe en verwarm nog vijf minuten mee.
Lekker met naanbrood en komkommer.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk.

Vega curry1
Geïnspireerd door The Green Happiness

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like