Recepten, Taarten, Zoetigheden

Vegan cheesecake

Vegan_Cheesecake1
Mijn vegan challenge is voorbij. Het heeft mij meer bewust gemaakt van wat ik nou allemaal eet op een dag. Ik maak nu veel bewuster keuzes die gezonder zijn zonder dat het moeite kost. Het gaat vanzelf. Sinds twee weken maken we dan ook ons eigen weekmenu.
Het klinkt misschien erg georganiseerd en weinig spannend. Maar het geeft eigenlijk veel rust. Je weet wat je gaat eten zodat je goed voorbereid bent. Het scheelt ook in de kosten. Je weet precies wat je nog hebt dus je kunt het meeste in één keer in huis halen.
Ik ben er blij mee en ga dit zeker voortzetten. Daarbij wel zeggende dat er wel weer wat vlees en vis op het menu staat.

In het weekend bak ik graag iets lekkers voor bij de koffie. Ik kwam deze vegan cheesecake tegen. Makkelijk te maken en lekker!

Ingrediënten:
1 cup (ongeveer 170 gram) rauwe pecannoten
1 cup (idem) rauwe cashewnoten
4 grote medjooldadels (ongeveer 100 gram)
2 eetlepels kokosolie
250 gram fruit (ik koos voor mango uit de vriezer)

Spingvorm van 16 cm. (Dille & Kamille)

Bereiding:
Leg de cashewnoten in een bakje met water en laat ze weken.

Laat de kokosolie au bain marie smelten

Doe de pecannoten en de ontpitte dadels, met 1 eetlepel gesmolten kokosolie, in de keukenmachine en laat draaien tot het een mooie, gladde massa is geworden.

Verdeel het pecannotenmengsel over de bodem van de springvorm. Duw het goed aan.

Spoel de keukenmachine om doe nu de cashewnoten en de andere eetlepel kokosolie erin. Laat weer draaien tot het een mooi mengsel is geworden.

Verdeel nu de cashewnotenlaag over de pecannotenlaag in de springvorm.

Zet de springvorm voor 2 uurtjes in de vriezer.

Pureer het fruit (als je voor vriezerfruit kiest laat je dit eerst ontdooien)

Haal de springvorm na 2 uur uit de vriezer en verdeel het fruit over de taart

Maak de springvorm open en aanschouw: je prachtige vegan cheesecake is klaar!

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Recept De Groene Meisjes

Vegan_Cheesecake2

Previous Post Next Post

You Might Also Like