Recepten, Taarten

Vegan Chocoladetaart

Vegan_Chocoladetaart4
Ik ben mij al een tijdje aan het verdiepen in de vegan lifestyle. Daarbij gebruik je geen enkel dierlijk product. Ik ben gek op yoghurt en kaas dus het is best een uitdaging.
Op pinterest zie ik de lekkerste dingen voorbij komen die allemaal geheel plantaardig zijn. Dat vind ik interessant om te proberen. Is het echt zo lekker en mis ik geen suiker of zuivel.
Wat betreft het ontbijt, lunch en diner gaat het mij goed af. Ik mis geen vlees of vis. Zo lang er verschillende structuren bij zitten, zacht en knapperig, dan is het lekker om te eten.
Nu was ik gister jarig en wilde graag vegan taart serveren.
Nou en dat ik me toch goed gelukt! Deze vegan chocoladetaart is mega lekker. Deze vegan chocoladetaart bestaat voornamelijk uit dadels.
Neem daarvoor verse dadels. De dadels van Yogi en Youssef zijn heerlijk. Je koopt ze vooral in regio Amsterdam, maar gelukkig hebben ze ook een fijne webshop. www.yogiyoussef.com

Ingrediënten:

Voor de taart:
380 gram dadels (ontpit)
250 gram speltmeel
210 gram boekweit meel
7 gram bakpoeder (2 theelepels)
600 ml plantaardig melk (ik heb sojamelk gebruikt)
30 gram cacaopoeder
30 gram kokosmelk (uit een blik dat minimaal 2 uur in de koelkast heeft gestaan: niet schudden, bij het openmaken het “dikkere” gedeelte aan de bovenkant eruit scheppen)
165 gram pindakaas of amandelpasta
1/2 theelepel zout

Voor de tussenlaag + bovenste laag:
180 ml plantaardig melk
380 gram dadels (ontpit)
40 gram cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius

De dadels + kokosmelk + pindakaas in de keukenmachine en mixen! Voeg daarna alvast 240 ml (van de 600 ml) plantaardig melk toe en mix het nogmaals goed door.

Doe de droge ingrediënten (speltmeel, boekweit, bakpoeder, zout en cacaopoeder) bij ekaar en meng dit even goed door.

Doe het mengsel uit de keukenmachine hierbij en meng dit goed door met een pollepel. Je kunt ook gewoon een mixer gebruiken.

Voeg langzamerhand de rest van het plantaardige melk toe tijdens het mengen. Meng alles goed door tot je een egale massa hebt.
Vegan_Chocoladetaart

Ik heb een springvorm gebruikt met een doorsnede van 24 cm, kleiner kan ook! Doe bakpapier in de springvorm en doe vervolgens je taart mengsel in de vorm.

Strijk het glad en doe dit voor 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat hem daarna 20 minuten staan in de oven wanneer je deze hebt uitgezet.

Dan gaan we ondertussen de tussenlaag en glazuur maken. Doe de dadels in de keukenmachine en we gaan weer mixen! Voeg vervolgens de melk toe en mix het nogmaals goed door.
Voeg de cacaopoeder toe en meng goed door.
Vegan_Chocoladetaart2

Snijd de taart horizontaal in tweeën.
Bestrijk de bodem laag met de helft van het mengsel.

Leg voorzichtig de bovenste laag erop

En bestrijk nu de rest van de vulling/glazuur op de taart.

Je kunt de taart nog decoreren met bijvoorbeeld; cacaopoeder, kokosrasp of chocoladekrullen.
Ik vond de taart prachtig zoals hij nu is.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Vegan_Chocoladetaart3

Geïnspireerd door een recept van Fitbeauty.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like