Recepten, Taarten, Zoetigheden

Vegan mini appel caramel taartjes

Vegan_mini_appel_caramel_taartjes
Appeltaart blijft één van mijn favoriete taarten. En eerlijk gezegd eet ik die ook het allerliefst. Maar aangezien ik toch midden in mijn vegan challenge zit wilde ik toch een poging doen voor gezonde mini appeltaartjes. Nou, dat is gelukt!

Ingrediënten:

Bodem
95 gram walnoten
30 gram amandelen
½ theelepel kaneel
14 verse zachte dadels

Middelste laag
112 gram cashewnoten (nacht in een kom met water, zodat ze net onder staan, laten weken)
4 eetlepels ahorn siroop
scheutje vanille essence
4 eetlepels kokosolie
30 ml kokosmelk

Appel caramel topping
1 appel
16 verse zachte dadels
scheutje vanille essence
1 theelepel kaneel
Snuf zout
2 eetlepels warm water

Muffinvorm

Bereiding:

Bodem
Mix de walnoten en amandelen tot gruis. Heel fijn.
Voeg de dadels en kaneel toe en mix tot een plakkerig geheel.

Vet je muffinvorm in met kokosolie.
Maak je handen nat en maak 12 balletjes van het deeg. Verdeel over de muffinvorm en druk de balletjes plat zodat je een mooie bodem voor je taartjes krijgt.
Bewaar de vorm in de koelkast terwijl je de middelste laag maakt.

Middelste laag
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje.

Mix de cashewnoten, ahornsiroop en vanille essence fijn.
Voeg de kokosolie en kokosmelk toe.

Pa de muffinvorm uit de koelkast.
Verdeel het mengsel over alle bodems.

Appel caramel topping

Schil de appel en rasp met een medium rasp.
Mix de dadels fijn met de kaneel, vanille essence en het water tot een fijn geheel. Schep de appel erdoor.

Verdeel over de de cashewnoten laag.
Zet de taartjes een half uurtje in de vriezer. Zo zijn ze wat steviger en makkelijk uit de vorm te halen.

Je kunt de taartjes ook goed in de vriezer bewaren. Binnen een half uurtje zijn ze goed te eten.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like