Venkel is een anijs achtig smakende groente. Je moet er van houden.
Ik vind het erg lekker, vooral als het zo dun mogelijk gesneden is.
Bij dit gerecht gebruikte ik dan ook een mandoline.
Deze venkelsalade met avocado, sinaasappel en pecan noten, heeft weinig nodig om erg lekker fris te smaken. Gezond, heel erg snel en makkelijk te maken.
Ingrediënten:
1 venkelknol
halve avocado
1 sinaasappel
75 gram pecan noten
Olijfolie
1 tl. paprikapoeder
Zout en peper uit de molen.
Bereiding:
Meng de pecan noten met de paprikapoeder en olijfolie.
Rooster in een droge koekenpan bruin.
Snijd het groene gedeelte van de venkel eraf. Snijd de rest in zo dun mogelijke plakjes
of gebruik een mandoline.
Leg op een groot bord.
Snijd de avocado in tweeën, vouw open en verwijder de pit.
Verwijder de schil en snij in plakken. Leg op de venkel.
Snijd de sinaasappel in partjes, het liefst zonder het vliesje. (zie video)
Knijp wat je overhoudt uit over de venkel en avocado.
Verdeel de noten over het bord.
Laat het mij vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!