Hoofdgerechten, Recepten

Visballetjes in Korma saus met platbrood en yoghurt koriander dip

Visballetjes_in_korma_saus_met_platbrood_en_yoghurt_koriander_dip
Sinds een tijdje ben ik Foodista voor Een kwestie van Smaak. Via hun heb ik meegedaan aan een kookwedstrijd voor Patak’s.
Patak’s is een familiebedrijf dat al jarenlang hun liefde deelt voor Indiaas eten.
Je kent het merk misschien wel van hun heerlijke curry pasta’s, naambroden en basis sausen.
Zo kun je heel gemakkelijk een echte Indiase maaltijd op tafel zetten zonder er uren voor in de keuken te staan.

Ik kreeg als basis product, Patak’s Basis voor Korma saus.
Hiermee moest ik een nieuw gerecht verzinnen dat past bij het merk Patak’s.
Uiteraard werd ik direct enthousiast. Ik ben dol op de Indiase keuken!
En borrelden direct allerlei ideeën om hier iets heerlijks mee te maken.
Het zijnVisballetjes in Korma saus met platbrood en yoghurt koriander dip geworden.
Een echt Indiase maaltijd met frisse accenten.

En nu maar duimen dat ik ga winnen 🙂

Ingrediënten:

Platbrood
300 gram speltbloem
300 gram magere yoghurt
1 teen knoflook, geperst
4 takjes verse koriander, ­
fijn gesneden

Visballetjes
500 gram kabeljauwfilet
4 takjes verse koriander
halve teen knoflook, geperst
1 theelepel kerriepoeder
2 boterhammen zonder korst

Yoghurt dip:
150 gram yoghurt
halve teen knoflook, geperst
2 takjes koriander

Overige:
250 gram sugar snaps
1 rode ui
Olijfolie

Tajine of braadpan

Bereiding:
Begin met het platbrood.
Meng de bloem met de yoghurt, knoflook en koriander. Kneed dit tot een stevig deeg.
Is het te droog, voeg wat koud water toe, nog wat te nattig, een beetje bloem.
Verdeel het deeg in 8 bolletjes, verpak het in plasticfolie en laat koud worden in de koelkast.

De visballetjes
Snijd de vis in grote stukken en doe in een keukenmachine.
Voeg het brood, kerriepoeder, knoflook en koriander toe.
Breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Mix het tot een fijne pasta.
Maak hier balletjes ter grootte van een walnoot van.
Bak de balletjes in wat olijfolie even aan tot ze bruin zien.
VisballetjesVerwarm de oven op 150 graden.
Maak ondertussen de yoghurtdip.
Doe 150 ml yoghurt in een kommetje.
Voeg de knoflook en koriander toe.
Yoghurtdip1Snijd de rode ui in kleine stukjes.
Verwarm de tajine of braadpan met wat olijfolie.
Bak de ui glazig.
Voeg de Korma basis saus toe en 120 ml water. Dat kun je heel handig afmeten door het zakje
van de korma saus te vullen tot het watermerk.
Voeg de visballetjes en de sugar snaps toe. Zodra het kookt, deksel op de tajine of braadpan en stoof 15-20 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat de deksel op de pan.

Neem de deegballetjes uit de koelkast.
Rol de balletjes uit tot ronde/ovale plakken van max. een halve cm dik. Gebruik daar een deegroller voor en een beetje bloem, zodat het deeg niet aan de aanrechtblad en deegroller plakt.
Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie.
Bak nu de broodjes ong. 2 minuten per kant. Zodra het deeg gaat bubbelen dan kun je het omdraaien.
De platbroodjes die je al klaar hebt kun je warm houden in de oven of onder aluminiumfolie.

Neem een groot bord, leg er een platbrood op.
Verdeel er wat balletjes over en een schep yoghurtdip.
Vouw het broodje dubbel of eet het zo met mes en vork.

Tips:
Hou je niet van koriander? Gebruik dan peterselie of selderij.
Wil je het wat pittiger? Voeg dan een halve rode peper aan de Korma saus toe.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk!
Korma_saus
SugarSnaps
Koriander
Visballetjes_in_korma_saus_met_platbrood_en_yoghurt_koriander_dip2
Visballetjes_in_korma_saus_met_platbrood_en_yoghurt_koriander_dip3

Previous Post Next Post

You Might Also Like