Recepten, Tapas / Bijgerechten

Zoete aardappel frietjes

IMG_20150625_174950LR

Zoete aardappel wordt niet knapperig als je het bakt. Het blijft zacht. Ik vond op Chicks love food een variant waarbij je polenta gebruikt om er toch een beetje een crunch aan te geven. En het is lekker!
Top weekend recept!

Ingrediënten:
2 grote zoete aardappels
4 eetlepels polenta
1 el paprika poeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels, maak ze goed droog met keukenpapier en snijd ze in frietjes van een kleine centimeter dik.
Doe de frietjes in een kom met water, was ze nogmaals en dep weer heel goed droog met keukenpapier of een theedoek.
Doe de frietjes dan in een diepvrieszak en voeg de polenta, de paprikapoeder, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel zeezout, een flinke snuf peper toe.
Maak de plastic zak dicht en schud goed door elkaar.
Schud de frietjes vervolgens op een met bakpapier beklede ovenplaat. Spreid goed uit en schuif de oven in.
Bak de frietjes in zo’n 30 minuten goudbruin en crunchy.

Lekker met olijf mayonaise

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Previous Post Next Post

You Might Also Like