Lunch, Recepten, Tapas / Bijgerechten

Zomerse springrolls met pit

Zomerse_Springrolls_met_tpit2
Als ik zin heb in een pittige maar toch lichte lunch, maak ik vaak springrolls.
Het is naast erg lekker ook een fijne oplossing om je groenten op te maken.
Aan het einde van de week heb ik altijd wel wat restjes over waar je geen hele maaltijd meer van kunt maken. Dan is dit een lekkere oplossing. Zeker wanneer je er een lekker sausje bij doet.

Ingrediënten voor 6 stuks:
6 rijstbladen (toko)
halve gele paprika
halve rode peper
1/3 komkommer
radijs kiemen (tuinkers, alfalfa)
2 wortels
verse koriander

Dressing:
4 eetl tamari (sojasaus)
1 eetl sesamolie

Bereiding:
Rijstvellen koop je bij een toko. De vellen zijn gedroogd. Om ze weer zacht en bewerkbaar te maken leg je ze een minuutje in een platte schaal met warm water.

Snijd de wortel, paprika en komkommer in dunne reepjes.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Meng de tamari en sesamolie voor de dressing.
Zomerse_Springrolls_met_tpit3

Week een rijstvel tot deze zacht is. Leg op een plank of bord.
Dep ietsje droog met een stukje keukenpapier.
Leg nu wat paprika, wortel en komkommer in het midden van het vel zo langwerpig mogelijk.
Leg er wat rode peper, koriander en radijs kiemen op.
Sprenkel er wat dressing op.
Vouw nu eerst de boven en onderkant dicht en dat de zijkanten.
Zo blijft de vulling goed zitten.

Dip eventueel extra in de dressing tijdens het eten.
Enjoy!

 

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik leuk

Zomerse_Springrolls_met_tpit1

Previous Post Next Post

You Might Also Like